Klare wijn schenken

Willy Carrijn is begonnen in 2008 als een kleine zelfstandige wijnbouwer met fruitwijn te maken. Het is in die periode dat hij de smaak te pakken kreeg voor de wijnbouw.

Omdat Willy het zéér belangrijk vindt om correct te kunnen proeven heeft hij ook de cursus sommelier-conseil gevolgd, evenals opleidingen bij de Vlaamse Wijnmakersgilde. Daardoor is hij toegelaten tot de Vlaamse Vereniging van Sommeliers en is hij keurder bij “Beste Belgische Wijn

Als sommelier is Willy de geknipte persoon om u te adviseren over wijn en wijnspijs-combinaties. Hij geeft je heel graag uitleg bij de verschillende dranken die hij in zijn gamma heeft, en zorgt voor een optimale symbiose tussen spijs en drank. Met zijn breed en uitgekiend smaakpalet helpt Willy je om de juiste wijn bij de juiste gerechten te drinken.

Degusteren en adviseren

Bij wijndomein Carrijn worden er ook degustaties aangeboden. Er is een volledige ruimte ingericht die dienst doet als degustatieruimte. Deze degustaties gebeuren altijd op afspraak, met een minimumbezetting van twee personen, en een maximum van 25.

Tijdens deze degustatie ontdekken we het wijndomein en kan u kennis maken met verschillende dranken uit het assortiment. Er wordt een deskundige uitleg over elke drank gegeven, waarbij Willy graag al uw vragen of opmerkingen beantwoord. Achteraf kunnen er (indien gewenst) bestellingen geplaatst worden.

Wat is er mogelijk?

  • Degustatie van drie soorten wijn: €10/persoon
  • Degustatie van twee soorten gin: €10/persoon
  • Bij degustaties is er een gratis rondleiding doorheen het wijndomein inbegrepen
  • Mogelijkheid om achteraf drank aan te kopen
  • Bij aankoop vanaf €75 vervalt de kostprijs voor de degustaties

Deze degustaties kunnen telefonisch aangevraagd worden (0495 22 24 46). Deze gaan door te Brakelstraat 18, 9620 Zottegem (Sint-Maria-Oudenhove).

Wij bieden ook de mogelijkheid aan campers om te overnachten aan één van onze domeinen. Informeer gerust om hierover meer info te bekomen!

Opleiding

In 2018 behaalt Willy het diploma van sommelier-conseil aan de wijnuniversiteit in Suze-la-Rousse. Door dit prestigieuze diploma mag hij lid worden van de Vlaamse Vereniging Sommeliers en medekeurder worden van Beste Belgische Wijn.

De eerste stap naar sommelier-conseil wordt gezet door het voltooien van de opleiding aspirant-sommelier. In ditzelfde jaar wordt Willy medekeurder van de VWM van amateur fruit- en druivenwijnen.

In 2014 behaalt Willy het diploma van meester wijnproever, wat ervoor zorgt dat hij lid mag worden van de Tastevin confrerie.

De Vlaamse WijnMakers Gilde (VWMG) Zottegem bestaat meer dan 30 jaar. De gilde heeft als doel zijn leden te ondersteunen in het maken van fruit- en druivenwijnen. Wijndegustaties, lessen in wijnbouw en wijnmaken worden dus regelmatig gegeven. Eendaagse of meerdaagse buitenlandse wijnreizen staan ook op het programma. Jaarlijks is er ook een nationale wijnkeuring voorzien.